Hoe houd je mensen vast? Deel 2

In onze vorige blog bespraken we drie tips om collega’s voor langere tijd aan je organisatie te binden. Vandaag deel 2 met wederom 3 tips.

1. Creëer goede werksfeer

We hebben het gehad over arbeidsvoorwaarden, verwachtingen en ontwikkelen. Maar als er geen goede werksfeer is, is er alsnog grote kans op uitstroom. Zorg er daarom voor dat collega’s zich welkom en gewaardeerd voelen.

Werk nieuwe collega’s goed in. Geef ze tijdig de juiste informatie en ze laat ze kennismaken met andere collega’s en teams. Check regelmatig hoe het gaat, dit stopt niet na de eerste maand. Iedere collega is een belangrijke schakel in het werkplezier op kantoor, iets wat we bij MKBTR concreet benoemen in het arbeidsvoorwaardenvoorstel. Daarnaast lunchen we samen en organiseren we regelmatig teamuitjes en teamborrels. Zo is geen enkele dag saai op kantoor en werken we aan een goede sfeer.

2. Wat drijft collega’s?

De belangrijkste manier om medewerkers langdurig te binden aan jouw organisatie is begrijpen waarom ze hun werk leuk vinden en waarom juist niet. Wat boeit collega’s zodat ze echt het gevoel hebben dat ze er toe doen? Pas als je collega het gevoel heeft daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jouw organisatie, krijg je echt gemotiveerde medewerkers. Plan eens met alle collega’s een sessie om hier achter te komen

3. Waardering en trots

Zorg dat je medewerkers trots zijn op hun werk en de organisatie en spreek regelmatig je waardering uit en communiceer over successen op een manier die past bij jouw organisatie. Wanneer je de intrinsieke motivatie van jouw medewerkers kent en weet wat hun werk zinvol maakt, kun je jouw medewerkers bijvoorbeeld gericht bedanken voor hun inzet, flexibiliteit of betrokkenheid.

Klik hieronder door voor meer blogs.

Klein blauw sterretje

WAT ZE ZEGGEN

Ik wist niet wat ik miste, maar ben heel blij met wat ik nu weet.

Doorslaggevend om samen te werken met MKBTR is het strategisch meedenken.

Rik van der Wiel - Van der Wiel Optiek

Ik was een goede hulpverlener, maar geen goede ondernemer. Nu ben ik beide.

Juist het sparren vind ik een belangrijk onderdeel, want stiekem zocht ik een soort collega.


Willeke van Voorst-
Leven in je Relatie

Door het opmaken van een jaarlijks winstplan weet ik nu wat haalbaar is.

Ik krijg een heldere uitleg bij vragen, maar ook proactief vragen of aanbevelingen vanuit MKBTR.

Gerdo -Kaashandel Gerdo

We zijn dolblij met jullie allemaal! Zoveel adviezen en liefde om ons als ondernemer te laten groeien! Op verschillende vlakken worden we ondersteund, HR, Fiscaal en de administratie. We hebben een lange weg afgelegd om alles eenvoudiger en sneller te maken en dat we zo beter bij onze cijfers kunnen. We maken samen met jullie doelen en jullie inspireren ons. We love you! Ga zo door.

Jacqueline -Grachten Atelier

Klein wit sterretje

CONTACT

Meer Weten?

0318 731 001