Wat te doen met langdurig zieke medewerkers?

En dan valt je werknemer langdurig uit. Allereerst vervelend voor de medewerker, maar als ondernemer kun je ook met je handen in het haar zitten. Want hoe begeleid je een langdurig zieke medewerker naast de werkzaamheden die gedaan moeten worden? We helpen je graag op weg.

De instructies

  1. Zorg dat je regelmatig contact hebt met je medewerker die langdurig ziek is. Bel bijvoorbeeld wekelijks of elke twee weken en informeer hoe het gaat en houd je medewerker op de hoogte van ontwikkelingen. Stimuleer collega’s om contact te blijven houden, dat werkt drempelverlagend.
  2. Wees begripvol. Langdurig niet in staat zijn om te werken kan stressvol zijn. Hoe kun je als werkgever zoveel mogelijk ondersteunen?
  3. Wees flexibel en focus op wat wel kan. Zijn er andere taken die de medewerker tijdelijk kan doen? Kan jouw medewerker nog geen hele dagen werken, maak hier dan afspraken over.
  4. Zorg dat je de stappen volgt die vastgelegd zijn Wet Verbetering Poortwachter. Zorg dat je op de hoogte bent en volg ze op. Een arbodienst kan je hierin helpen.
  5. Werk samen met je medewerker aan een re-integratieplan, als gezamenlijke verantwoordelijkheid. Het plan helpt om een langdurig zieke medewerker stap voor stap terug te laten keren op een manier die werkt voor beide partijen.

Geen enkel verzuim is hetzelfde. Blijf daarom in gesprek met je medewerker en win professioneel advies in wanneer je twijfelt.

Klein blauw sterretje

WAT ZE ZEGGEN

Ik wist niet wat ik miste, maar ben heel blij met wat ik nu weet.

Doorslaggevend om samen te werken met MKBTR is het strategisch meedenken.

Rik van der Wiel - Van der Wiel Optiek

Ik was een goede hulpverlener, maar geen goede ondernemer. Nu ben ik beide.

Juist het sparren vind ik een belangrijk onderdeel, want stiekem zocht ik een soort collega.


Willeke van Voorst-
Leven in je Relatie

Door het opmaken van een jaarlijks winstplan weet ik nu wat haalbaar is.

Ik krijg een heldere uitleg bij vragen, maar ook proactief vragen of aanbevelingen vanuit MKBTR.

Gerdo -Kaashandel Gerdo

We zijn dolblij met jullie allemaal! Zoveel adviezen en liefde om ons als ondernemer te laten groeien! Op verschillende vlakken worden we ondersteund, HR, Fiscaal en de administratie. We hebben een lange weg afgelegd om alles eenvoudiger en sneller te maken en dat we zo beter bij onze cijfers kunnen. We maken samen met jullie doelen en jullie inspireren ons. We love you! Ga zo door.

Jacqueline -Grachten Atelier

Klein wit sterretje

CONTACT

Meer Weten?

0318 731 001