Slim je administratie doen

Die administratie, iedere keer kost het je veel tijd. Hoe kun je dat als ondernemer slimmer doen? Wij delen 5 praktische tips.

Gebruik een boekhoudprogramma. Geen Excel of Word meer, maar een programma die automatisch je administratie bijhoudt. Zo heb je op ieder moment goed inzicht in je inkomsten en uitgaven.

Templates, templates en templates. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar templates voor bijvoorbeeld offertes of facturen zijn niet moeilijk te maken. En oh zo makkelijk, want de volgende keer kun je deze weer hergebruiken en daarom snel en efficiënt die offerte of factuur versturen.

Vaak kan je deze templates ook in je boekhoudpakket maken, zodat je je facturen en offertes ook vanuit je boekhouding kunt versturen

Structureer al je documenten en bewaar ze op één plek. Zo heb je snel toegang tot het document dat je nodig hebt. Tip van ons: maak de mapjes niet te ingewikkeld. Dit ga je namelijk vergeten en dan wordt het alsnog een chaos.

Maak naast het gebruik van een boekhoudprogramma ook gebruik van programma’s die je helpen bij het versturen van facturen of het bijhouden van uren. Dat scheelt heel veel tijd en mailtjes en komt ook weer professioneler over. Een win-win situatie dus. Als je boekhoudpakket deze functies ook heeft is het helemaal ideaal. Dan worden je facturen na het aanmaken ook meteen op de goede manier in je administratie verwerkt.

Kom je er echt niet uit en merk je dat de administratie doen je te veel tijd en energie kost? Wacht niet te lang en vraag hulp aan iemand voor wie dit peanuts is (voor ons bijvoorbeeld). Zo weet je zeker dat je administratie topfit op orde is.

Klein blauw sterretje

WAT ZE ZEGGEN

Ik wist niet wat ik miste, maar ben heel blij met wat ik nu weet.

Doorslaggevend om samen te werken met MKBTR is het strategisch meedenken.

Rik van der Wiel - Van der Wiel Optiek

Ik was een goede hulpverlener, maar geen goede ondernemer. Nu ben ik beide.

Juist het sparren vind ik een belangrijk onderdeel, want stiekem zocht ik een soort collega.


Willeke van Voorst-
Leven in je Relatie

Door het opmaken van een jaarlijks winstplan weet ik nu wat haalbaar is.

Ik krijg een heldere uitleg bij vragen, maar ook proactief vragen of aanbevelingen vanuit MKBTR.

Gerdo -Kaashandel Gerdo

We zijn dolblij met jullie allemaal! Zoveel adviezen en liefde om ons als ondernemer te laten groeien! Op verschillende vlakken worden we ondersteund, HR, Fiscaal en de administratie. We hebben een lange weg afgelegd om alles eenvoudiger en sneller te maken en dat we zo beter bij onze cijfers kunnen. We maken samen met jullie doelen en jullie inspireren ons. We love you! Ga zo door.

Jacqueline -Grachten Atelier

Klein wit sterretje

CONTACT

Meer Weten?

0318 731 001