Flexibel in een vak vol regels

Via LinkedIn kreeg Mandy in 2019 een berichtje met de vraag om eens koffie te drinken bij MKBTR. Ze was in verwachting van haar eerste kind en oriënteerde zich voorzichtig op haar leven na de zwangerschap. Een nieuwe baan zou daar wel in passen, want na acht jaar bij haar werkgever zocht ze een nieuwe uitdaging. Mandy: “Toen ik dat berichtje kreeg en op de website keek, dacht ik: laat ik dat gewoon doen. Ik zat nog steeds in mijn eerste baan na de studie en had geen vergelijkingsmateriaal, dus ik wilde kijken of het klikte. En dat deed het! Ook al was het spannend, ik was er na het gesprek van overtuigd dat ik de stap moest zetten.”

Nieuwe realiteit

“In het begin was het wennen bij MKBTR”, herinnert Mandy zich. “Je leven is ineens totaal anders. Ik was moeder geworden, kwam net uit m’n verlof en begon aan een nieuwe baan. En door het ouderschap is er vaker wat aan de hand. Een zieke oppas, een zieke dochter. Dat is niet prettig als je net ergens komt werken. Bij MKBTR is daar gelukkig volop begrip voor. Iedereen snapt dat je zoiets zelf ook niet leuk vindt.”

Platte organisatie

Werkinhoudelijk had ze snel haar draai gevonden bij haar nieuwe werkgever. Mandy: “Ja, ik heb het erg naar mijn zin. Het klikt heel goed en er is een leuke, open sfeer. Het is een platte organisatie, met weinig voelbare hiërarchie. Als belastingadviseur houd ik me vooral bezig met belastingadviezen, aangiften en reviews. Hiervoor zat ik in een juniorfunctie bij een toptien-kantoor, met tientallen vestigingen. Bij zo’n groot bedrijf zit je relatief vast in bepaalde rollen. Bij MKBTR is dat anders, omdat ze meer kijken naar wat je kunt en wat bij je past. Het is persoonlijker.”

Vertrouwen

Naast haar driedaagse werkweek ontspant Mandy door met haar dochter of vriendinnen op pad te gaan, of te wandelen in het bos met de hond. Kan ze werk en privé goed gescheiden houden? “Ja, mijn leven voelt wel in balans. Op werkdagen probeer ik normale tijden aan te houden. Als ik de laptop dichtdoe om vijf uur, dan is het ook wel klaar. Soms loopt het anders. Dan ligt m’n dochter nog te slapen en begin ik al om zeven uur en stop ik om kwart voor acht weer. Dan eten we, breng ik haar weg en werk ik weer verder. Daar moest ik aan wennen, die vrijheid. In het begin had ik de neiging om alles te overleggen. Maar dan werd telkens aangegeven dat dat niet hoefde en dat er vertrouwen is dat ik m’n uren maak. Door die vrijheid voel ik juist meer verantwoordelijkheid.”

Topfit

Als het gaat over de missie van MKBTR om organisaties topfit te maken, haast Mandy zich te zeggen dat ze niet aan bootcamps doen en gewoon een taartje eten als er iemand jarig is. “Maar ik denk wel dat het belangrijk is om goed in je vel te zitten”, zegt ze. “Dan gaat het net even wat lekkerder met het werk. Er zit bij ons veel denkwerk in. De regels liggen weliswaar vast, maar die moet je uitleggen. Elke situatie is anders, dus je moet continu scherp zijn. Een goede balans is dan belangrijk. Voor de een is dat drie dagen werken en voor de ander vijf dagen. Als je voor jezelf maar voelt dat je niet op je tenen hoeft te lopen.”

Halve dagen

De laatste tijd liep Mandy wel op haar tenen, om ze januari haar tweede kindje verwacht. Ze gaat bijna met verlof en moest op advies van de verloskundige aan de werkgever vragen om halve dagen te werken. “Ik had wat lichamelijke klachten, maar het voelde wel dubbel”, bekent Mandy. “Ik doe alleen maar zittend werk, maar de klachten waren er nou eenmaal. Toch moest ik voor mezelf een drempeltje over. Het is vervelend om te zeggen dat je minder moet werken omdat het te zwaar wordt. Maar zoals verwacht kreeg ik dat gevoel helemaal niet terug. Er was alle begrip. Je merkt dat het gezin binnen het kantoor hoog staat, ook bij de mensen die de leiding hebben. Hoe de werkgever met dit soort situaties omgaat, straalt ook af op het personeel.”

Toekomst

Volgend jaar zal Mandy met twee kinderen weer opnieuw haar balans moeten vinden, maar daar ziet ze niet tegenop. “Het is ook eigen verantwoordelijkheid om zelf je grenzen aan te geven. Maar het helpt wel als er veel begrip is. Wellicht dat we na mijn verlof ook wat meer op kantoor kunnen werken. We mogen nu zelf bepalen of we thuis of op kantoor werken. Ik heb veel ruimte om m’n eigen keuzes te maken. Dat zorgt voor een hele positieve werksfeer. Natuurlijk moet ik wel gewoon m’n werk doen, en goed ook. Maar de flexibiliteit en de normen en waarden binnen MKBTR zijn heel fijn. Op m’n werk ben ik ook gewoon mens.”

Klein blauw sterretje

WAT ZE ZEGGEN

Ik wist niet wat ik miste, maar ben heel blij met wat ik nu weet.

Doorslaggevend om samen te werken met MKBTR is het strategisch meedenken.

Rik van der Wiel - Van der Wiel Optiek

Ik was een goede hulpverlener, maar geen goede ondernemer. Nu ben ik beide.

Juist het sparren vind ik een belangrijk onderdeel, want stiekem zocht ik een soort collega.


Willeke van Voorst-
Leven in je Relatie

Door het opmaken van een jaarlijks winstplan weet ik nu wat haalbaar is.

Ik krijg een heldere uitleg bij vragen, maar ook proactief vragen of aanbevelingen vanuit MKBTR.

Gerdo -Kaashandel Gerdo

We zijn dolblij met jullie allemaal! Zoveel adviezen en liefde om ons als ondernemer te laten groeien! Op verschillende vlakken worden we ondersteund, HR, Fiscaal en de administratie. We hebben een lange weg afgelegd om alles eenvoudiger en sneller te maken en dat we zo beter bij onze cijfers kunnen. We maken samen met jullie doelen en jullie inspireren ons. We love you! Ga zo door.

Jacqueline -Grachten Atelier

NIEWUS

Het MKBTR Kennisfestival 2024

Het MKBTR Kennisfestival is een festival georganiseerd voor ...

Het MKBTR Kennisfestival

Het MKBTR Kennisfestival is een festival georganiseerd voor ...

Vanaf vandaag kan je de Slim-subsidie weer aanvragen!

Wil je jouw bedrijf ook toekomstbestendig maken? Per ...
Collega's van MKBTR die aan het tafelvoetballen zijn

E-drive event: In 2025 al je bedrijfswagens elektrisch

verbod op brandstof voertuigen, het invoeren van zero-emissiezones, ...

MKBTR breidt diensten door overname Groene Hart Juristen 

MKBTR participeert per 14 oktober in Groene Hart ...

Wat zijn jouw dromen?

Wat zijn jouw dromen? Zijn ze groot, zijn ...

Waarom bergklimmen op ondernemen lijkt

Bergbeklimmen gaat letterlijk over het beklimmen van een ...

Wat betekent prinsjesdag voor mij in loondienst?

Eerder namen we je al mee in de ...

Wat betekent prinsjesdag voor mij als vermogende particulier?

Eerder namen we je al mee in de ...

Wat betekent prinsjesdag voor mij als ZZP’ER?

Eerder namen we je al mee in de ...
Klein wit sterretje

CONTACT

Meer Weten?

0318 731 001