Slim investeren in je medewerkers

VRAAG DAN VOOR 30 SEPTEMBER DE SLIM-SUBSIDIE AAN!

Met SLIM-regeling investeert het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) in een leerrijke werkomgeving in het MKB. De hoogte kan oplopen tot € 25.000. MKBTR begeleidt graag het gehele traject van de aanvraag en dient hem vervolgens voor je in. Als werkgever betaal jij 20%, de rest van de kosten wordt gedekt door de subsidie. Maar waar kun je de SLIM-subsidie binnen jouw onderneming voor gebruiken

1. Doorlichten van jouw onderneming

Je wilt jouw organisatie ontwikkelen, maar weet niet waar je moet beginnen. Met de SLIM-subsidie licht MKBTR jouw door om een opleidings- en ontwikkelplan te maken voor jouw medewerkers waarmee jij direct aan de slag kunt.

2. Loopbaan- en ontwikkeladvies

Duurzaam inzetbare medewerkers, daar wil je naartoe. Met de SLIM-subsidie kijkt MKBTR met jouw medewerkers naar hun huidige werkzaamheden, het toekomstperspectief en hun opleidingsbehoefte. Zij krijgen een concreet loopbaan- en ontwikkeladvies, jij krijgt daarmee handvaten bij jouw personeelsplanning.

3. Borgen van kennis, vaardigheden en beroepshouding

Wil je kennis, vaardigheden en beroepshouding binnen je organisatie (beter) borgen? Je kunt de SLIM-subsidie ook inzetten voor het ontwikkelen van bijvoorbeeld een e-learning, een leerportaal of het invoeren van een systeem van ontwikkelgesprekken. Met de subsidie voert MKBTR met jou de voorbereidende gesprekken.

4. Bied een praktijkleerplaats voor een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg

Jouw medewerker volgt een Mbo-opleiding binnen de beroeps begeleidende leerweg, je bent praktijkopleider of leermeester in het derde leerjaar. Dan zet je de SLIM-subsidie in voor de opleidingskosten die je maakt.  Hierdoor kan het interessant zijn om juist meer BBL’ers in dienst te nemen. MKBTR brengt dit graag voor je in kaart.

Aanvraagperiode

Jaarlijks zijn er twee rondes waarin je de SLIM-subsidie kunt aanvragen. De volgende ronde vindt plaats in maart 2023.

Hoe groot is de kans op de subsidie?

Er wordt geloot, waarbij niet de volgorde van binnenkomst, maar het juist en volledig aanvragen van belang is. Aanvragen die niet volledig of juist zijn, worden achtergesteld. Het ministerie van SZW stelt jaarlijks € 14,2 miljoen beschikbaar voor de SLIM-subsidie in de eerste aanvraagperiode.

Wat kan MKBTR hierin voor jouw bedrijf betekenen?

MKBTR begeleidt het gehele traject, van aanvraag tot en met uitvoering. Dan weet je niet alleen zeker dat jouw aanvraag juist en volledig wordt ingediend, maar ook uitgevoerd wordt. De kosten die we in rekening brengen, worden gedekt door de SLIM-subsidie.

Path 486

WAT ZE ZEGGEN

Toen ik solliciteerde dacht ik dat accountancy heel stoffig was. Maar toen ik een stap over de drempel zette, was ik al niet meer zo stellig. Ik voel me hier heel welkom en er heerst een prettige, open sfeer.

Geralda van Laar - Secretaresse

Bij MKBTR krijg ik echt de ruimte om het werk op mijn manier te verrichten. Er is altijd wel iemand beschikbaar om mijn vragen te beantwoorden en is het ook gewoon heel gezellig. 

Jesse van Veldhuizen- Financieel medewerker

Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en kwam terecht bij MKBTR. Na een kopje koffie wist ik: hier wil ik werken. Tot nu toe heb er ik er nog totaal geen spijt van :)

Anne-Roos Smits -Marketing en Communicatie professional

NIEUWS

MKBTR GROENE HART

E-drive event: In 2025 al je bedrijfswagens elektrisch

Een verbod op brandstof voertuigen, het invoeren van ...

MKBTR breidt diensten door overname Groene Hart Juristen 

MKBTR participeert per 14 oktober in Groene Hart ...

Wat zijn jouw dromen?

Wat zijn jouw dromen? Zijn ze groot, zijn ...

Waarom bergklimmen op ondernemen lijkt

Bergbeklimmen gaat letterlijk over het beklimmen van een ...

Wat betekent prinsjesdag voor mij in loondienst?

Eerder namen we je al mee in de ...

Wat betekent prinsjesdag voor mij als vermogende particulier?

Eerder namen we je al mee in de ...

Wat betekent prinsjesdag voor mij als ZZP’ER?

Eerder namen we je al mee in de ...

Wat betekent prinsjesdag voor mij als eigenaar van een bv?

Vorige week was Prinsjesdag 2022 en er zijn ...
Path 7

CONTACT

Meer Weten?

0318 731 001