18 juli 2019

TOPFIT MKB in de AGRO sector


2019-07-18_Samenwerking_Agro_en_MKBTR

MKBTR gelooft in een sterk MKB voor alle sectoren in Nederland. Veel ondernemers werken heel hard, maar houden onder aan de streep soms zo weinig over. Hoe herkenbaar is dit voor veel bedrijven in de agro sector. Daarom wil MKBTR haar missie ook uitbreiden naar deze sector. Daarvoor gaan wij een intensieve samenwerking aan met Jacob Haalstra van Advisie-Agro.

Jacob kent als geen ander de sector agro. Hij groeide er als kleine jongen in op. Na zijn agrarische- en accountantsopleiding heeft Jacob jarenlange ervaring opgebouwd in de begeleiding van veehouders, boomkwekers en fruittelers. In een paar jaar bouwde hij zijn advieskantoor uit. “Die groei zorgt ervoor dat ik nu kies voor meer intensieve begeleiding van ondernemers en ondersteunende zaken in een team kan oppakken.” Hij vervolgt: “Ik zie veel initiatieven in de zakelijke dienstverlening om te helpen, maar veel daarvan zijn eenzijdig, kostbaar. De multidisciplinaire aanpak die MKBTR voorstaat past enorm goed bij mijn visie van de 5 aandachtsgebieden voor gezond ondernemerschap.” Dirk-Jan de Jeu, oprichter, ondernemer en algemeen directeur van MKBTR herkent dit beeld: “Het MKB vraagt om een andere dienstverlening dan de traditionele accountancy biedt. Er kan meer geadviseerd worden op het bereiken van resultaten voor ondernemers in plaats van het begeleiden van een proces. Jacob laat in de praktijk zien hoe dat ‘anders’ vormgegeven kan worden. De eerste spreekwoordelijke vruchten van de samenwerking worden nu geplukt. ”

Inspireren, kennisdelen en ontmoeten zijn centrale waardeproposities van MKBTR. De komende tijd wordt gewerkt aan het organiseren van bijeenkomsten die daar vorm en inhoud aan geven. Er worden programma’s opgezet om ondernemers te begeleiden bij strategie, risico’s, financiering, processen, ondernemersinkomen, samenwerking en subsidies. Dirk-Jan: “Er valt veel te winnen met effectieve programma’s die helpen bij het realiseren van doelen voor agro ondernemers. Het loont zeker om eens een bak koffie te drinken met Jacob, zeker weten dat je met een concreet perspectief naar de toekomst kunt kijken en daarmee aan de slag gaat.”.

Voor meer informatie kijk ook op www.advisie-agro.nl.

 

 

Deel dit bericht via