12 juni 2019

De ervaring van Gecertificeerd Zyvo Consultant!

Zyvo
Evelien_Zyvo

 
Evelien van Dolderen, werkzaam als Manager Bedrijfsbureau, vertelt ons meer over haar ervaring met Zyvo en de training die ze daarvoor heeft gevolgd.

Wat heb je geleerd over Zyvo wat je nog niet wist?
Eind 2018 volgden wij met enkele collega’s de Zyvo training. Wat ik persoonlijk interessant vond is de theorie achter het doel van de test: het meten van betrouwbaarheid en validiteit.

  • Hoe zijn de vragen tot stand gekomen?
  • Wat willen we meten?
  • En hoe maken we de meting zou juist mogelijk?

De Zyvo meet 24 persoonlijkheidsschalen en is opgebouwd uit tien vragenlijsten, van uni-dimensionaal tot multidimensionaal. Door het beantwoorden van de vragen wordt eerst bepaald over welke bepaalde persoonlijkheidseigenschappen een kandidaat beschikt. Op basis daarvan selecteert Zyvo de beste vragen uit de bibliotheek om de meting zo accuraat mogelijk te maken. Hiermee ontstaat een nauwkeurig beeld van de competenties van de kandidaat.

Wat is volgens jou het voordeel van een Zyvo.
Zyvo geeft een goed beeld van je vaardigheden, kennis, persoonlijkheidskenmerken en gedragingen die nodig zijn om de (beoogde) functie binnen de organisatie succesvol te vervullen. Zyvo is te gebruiken om de juiste persoon met de gewenste competenties voor een bepaalde functie te selecteren. Zyvo is ook te gebruiken voor het inzichtelijk maken van de groei van je persoonlijke competenties, door periodiek de Zyvo in te vullen en de uitkomsten te vergelijken.

Daarnaast biedt Zyvo de mogelijkheid voor een 360-graden feedback; hoe ervaren anderen mij.

Wat vond jij van je eigen Zyvo?
Eind 2016 maakte ik voor het eerst kennis met de Zyvo-competentietest, door deze zelf te maken. De uitkomsten van de test waren voor mij op dat moment heel herkenbaar. Inmiddels is MKBTR gegroeid en heb ik de mogelijkheid gehad mij verder te ontwikkelen binnen de organisatie en een opleiding te volgen. Kortom: Tijd voor een nieuwe Zyvo! Ik ben benieuwd😊!

Meer weten over Zyvo? Neem contact met ons op via info@mkbtr.nl of bel ons op 0318 731 001.

Deel dit bericht via