Quote Quote

Jaap Nieuwelink

Accountant

Inzicht in actuele cijfers, een boekhouding die gewoon bij is en een jaarrekening die geen achterhaald nieuws is. Eigenlijk heel vanzelfsprekend, maar de praktijk is helaas vaak anders. In mijn visie is een gezonde bedrijfsvoering een optimale combinatie van ondernemerschap, procesbeheersing en verantwoording. Daarbij staat de accountant niet op afstand van de ondernemer, maar zetten we er samen de schouders onder. Soms met alleen een luisterend oor, soms door gewoon samen aan de slag te gaan.

Als partner bij MKBTR richt ik mij op het optimaliseren van de administraties en rapportages van onze cliënten. De ervaring die ik in zowel het bedrijfsleven als de accountancy heb opgedaan, komt mij daarin goed van pas. Ik ben mijn werkzame leven begonnen in de slagerij en weet dus als geen ander hoe het is om op de werkvloer te staan. Na een verdere carrière in het MKB als administrateur en controller, gecombineerd met een parttime studie bedrijfseconomie heb ik de overstap gemaakt naar de accountancy. In de afgelopen zeven jaar heb ik veel ervaring opgedaan in de controlepraktijk en in de samenstel- en adviespraktijk bij middelgrote ondernemingen.

Mijn specialisaties zijn externe verslaggeving en rapportage, herstructurering van organisaties door onder andere juridische fusie en splitsing, en het inrichten en optimaliseren van bedrijfs- en administratieve processen. Hierbij hanteer ik een pragmatische aanpak waarbij we samen gestructureerd vorm geven aan het proces om tot het gewenste eindresultaat te komen.

Naast mijn werk bij MKBTR ben ik voorzitter van Stichting Passie voor Haïti die zich inzet voor de sociale en economische ontwikkeling van het platteland van Haïti. Zo ondersteunen wij een school waar aan ruim zeventig kinderen les wordt gegeven die anders als analfabeet op zouden groeien.

Jaap-Nieuwelink

Contact