icon-compass-big
line

Strategie

Een visie van een organisatie zegt iets over waar een organisatie voor gaat (missie) en waar een organisatie voor staat (principes). Uit recent onderzoek van de Universiteit van Leiden blijkt dat ruim 81% van de mkb-organisaties in Nederland behoefte heeft aan coaching bij het bereiken van een heldere visie, die vertaald wordt in een duidelijke strategie.

shadow

Personeel

Uw medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van onderneming. Weet u waar ze goed in zijn? Weet u wat uw medewerkers nodig hebben om vol enthousiasme en motivatie te werken en te blijven werken? Welke competenties er bij welke functie horen en hoe u de juiste medewerkers selecteert?

Door de crisis moesten veel bedrijven reorganiseren of gingen zelfs failliet. Zou de visie op personeel daar niet mee te maken hebben? Is uw personeel ingespeeld op de veranderende economie? Heeft u als ondernemer de stip op de horizon gezet, waar u samen met uw personeel aan wilt werken? En als u die stip gezet hebt, hoe gaat u er dan naartoe?

Ben Tiggelaar zegt heel treffend: “Medewerkers moeten anders gaan denken en anders gaan doen.” De waarden waar mensen in geloven zijn echter niet zómaar te veranderen. Met een eenzijdig, van bovenaf opgelegd plan gaat u er waarschijnlijk niet komen. Veel beter is het om te onderzoeken wat de waarden zijn van uw medewerkers, waar zij in geloven. Om vervolgens daar uw personeelsstrategie op aan te sluiten. MKBTR neemt u daar graag in mee.